![[Obrazek: %7B5E7FCCF1-366A-4FC0-B8EF-255EA7D11C08%7DImg100.jpg]](http://images.contentreserve.com/ImageType-100/3702-1/%7B5E7FCCF1-366A-4FC0-B8EF-255EA7D11C08%7DImg100.jpg)
Autorka: Koga Yun
Gatunki: Science-fiction, Dramat, Romans, Psychologiczne, Boys love (powiedziałabym że shonen-ai, gdyby nie to, że manga zawiera jedną scenę erotyczną), Yuri (jeden wątek z ostatniego tomu, ale kluczowy dla zrozumienia backgroundu głównych bohaterów, w tym bardzo krótka i łagodna scena erotyczna)
Liczba tomów: 5 (oryginalne wydanie), 4 (reedycja, która jednak zawiera więcej stron na tomik i dodatkowe rozdziały narysowane przez Kogę specjalnie na jej potrzeby) (seria zakończona)
Oryginalny wydawca: Shinshokan
Opis: Ziemię obserwują Anioły. Mimo, iż mają skrzydła, nie są to istoty boskie, ale kosmici. Obserwując naszą planetę, zastanawiają się nad zniszczeniem ludzkości. Na Ziemi zakonspirowani Aniołowie żyją parami - jeden z nich zbiera argumenty na rzecz zniszczenia ludzkości, drugi - przeciwko. Głównym bohaterami jest para Aniołów, kochający wszystko Chihaya ("za") oraz zamknięty w sobie i nieufny Kagetsuya ("przeciw"). Chihaya jest wyrzutkiem w swojej społeczności, ponieważ ma czarne pióra i włosy - wśród aniołów jest to oznaka tajemniczej choroby powodującej śmierć w agonii. Ale Chihaya nie umiera. I byc może jest kluczowym pionkiem w grze o przyszłość świata ludzi i Aniołów...
Opinia: Ta manga znajduje w czołówce mojego osobistego rankingu Best Ever :3 Jest to jedyna pozycja, którą chciało mi się ściągać ze Stanów - i dobrze, że to zrobiłam, bo obecnie jest out of print